Homepage Chiropractie Doetinchem
Bel voor een afspraak 0314 - 323425 Boek hier uw online afspraak
 

Geschiedenis van chiropractie

Het woord 'chiropractie' is ontstaan uit de Griekse woorden 'cheiros' (wat 'hand' betekent) en 'prattein' (wat 'beoefenen' betekent). Dit geeft dus in essentie de werkwijze van een chiropractor weer.

Hoewel er misschien al wel duizend jaar met de hand correcties worden uitgevoerd op de wervelkolom, is chiropractie als beroep relatief nieuw. Het werd eind 19e eeuw in Amerika “bedacht” door D.D. Palmer. Hij ging hierbij uit van een theorie van Hippocrates, waarbij wordt uitgegaan van het ontstaan van allerlei kwalen door problemen in de wervelkolom.

Sinds D.D. Palmer hebben er vele ontwikkelingen en nieuwe inzichten plaatsgevonden binnen de chiropractie. Zo zijn er inmiddels wereldwijd enige tientallen erkende opleidingen te vinden en wordt de werking van chiropractische behandeling steeds verder wetenschappelijk vastgelegd.

In de jaren ’60 vestigde de eerste chiropractor zich in Nederland. Inmiddels is het beroep bezig met een grote opmars: er zijn tegenwoordig zo’n 250 erkende chiropractoren in ons land werkzaam!

Geweldig!!

Om de zoveel tijd heb ik opeens hevige pijn in mijn rug.

Lees meer


Chiropractie Doetinchem © 2016