Homepage Chiropractie Doetinchem
Bel voor een afspraak 0314 - 323425 Boek hier uw online afspraak
 

Huilbabies

Net als bij volwassenen, komen problemen met spieren, gewrichten en zenuwen ook voor bij de allerkleinsten onder ons. Dit kan het resultaat zijn van bijvoorbeeld de ligging van het kind in de baarmoeder of van een heel intensief of moeizaam geboorteproces. Vaak resulteert dit in gespannen gedrag van een baby: een voorkeurshouding, overmatig huilen, overstrekken, darmkrampjes (koliek) of moeite met (in)slapen.

Hoewel in het reguliere medische circuit vaak wordt gezegd dat er geen medische verklaring is voor het gedrag van het kind, is die er meestal wel degelijk. Het komt namelijk regelmatig voor dat een baby last heeft van een geblokkeerd gewricht of verkrampte spieren, meestal onstaan als gevolg van een hele snelle of juist zware en langdurige bevaling. Hierdoor zal een kind zich duidelijk minder prettig voelen, waardoor het vaker gaat huilen en/of minder gaat bewegen. Ook krijgt het soms minder eetlust of raken de darmpjes van de kleine van streek. Soortgelijke klachten bij een baby worden vaker omschreven met de term “KISS-syndroom” of “KIDD-symdroom”.

Een chiropractor is bij uitstek geschikt bewegingsbeperkingen van spieren en gewrichten bij deze kinderen op te sporen en te behandelen. Hierbij worden slechts relatief zachte, ongevaarlijke volledig veilige technieken gebruikt, welke alvorens het onderzoek en behandeling duidelijk aan de ouders zullen worden uitgelegd.

Maak een afspraak

10+

10+ !!! voor allemaal!!

Lees meer


Chiropractie Doetinchem © 2016