Homepage Chiropractie Doetinchem
Bel voor een afspraak 0314 - 323425 Boek hier uw online afspraak
 

Nekklachten

Net als bij het hoofdstuk rugklachten is beschreven is er ook bij nekpijn vaak sprake van een optelsom van vele verschillende componenten van chemische, emotionele en mechanische spanning.

Omdat ieder van ons tenminste aan enkele provocerende elementen van dit soort spanning is blootgesteld, is het allerminst verwonderlijk dat vrijwel iedereen eens in zijn/haar leven nekklachten ervaart.

Deze klachten kunnen variëren van stijfheid en zeurende  pijn in nek en schouders, tot uitstralingsklachten naar armen en/of benen. Ook kan er sprake zijn van hoofdpijn en duizeligheid.
In sommige gevallen (o.a. na (“whiplash”-)ongevallen en in bepaalde ziekteprocessen) kunnen ook andere klachten optreden, zoals bijvoorbeeld oorsuizen (tinnitus) of concentratiestoornissen. Dit komt doordat het functioneren van de gewrichten en spieren van de nek grote invloed uitoefent op ons zenuwstelsel.

Het is de taak van een chiropractor de oorzaak van de klachten en het gewenste behandeltraject vast te stellen, alvorens eventueel over te gaan tot behandeling.
Verreweg de meeste mensen hebben verlichting van hun klachten wanneer zij chiropractische behandeling ondergaan voor hun nekklachten.

Maak een afspraak

Heel prettig

Ik vind het heel prettig om niet als een nummer behandeld te worden.

Lees meer


Chiropractie Doetinchem © 2016