Homepage Chiropractie Doetinchem
Bel voor een afspraak 0314 - 323425 Boek hier uw online afspraak
 

Overbelasting

Tegenwoordig komt het steeds meer voor dat mensen last hebben van overbelastingsklachten. Dit betekent niet altijd dat iemand zijn spieren op een te zware manier te lange tijd heeft gebruikt. Vaker komt het voor dat men spieren langere tijd op een verkeerde (dus niet per definitie te zware) manier belast heeft. Vaak is dit een gevolg van een verkeerde lichaamshouding, bijvoorbeeld tijdens zittend werk achter een computer.

Door een verkeerde lichaamshouding ontstaat vaak een verhoogde spierspanning. Als dit slechts korte tijd gebeurt, vormt dit geen probleem: het lichaam kan op tijd weer ontspannen en tot rust komen.

Als echter deze houding langere tijd wordt aangehouden of regelmatig wordt herhaald, kan een chronisch verhoogde spiertensiet optreden. Hierdoor worden op den duur ook de onderliggende gewrichten steeds stijver, waardoor vervolgens de spieren nog meer aangespannen worden. Een vicieuze cirkel van meer en meer spanning ontstaat. Ten gevolge hiervan kunnen spier- en gewrichtspijn, peesontstekingen of ook slijmbeursontstekingen ontstaan.

Tijdens onderzoek en behandeling van overbelastingsklachten zal uw chiropractor uw houding uitvoerig bekijken en corrigeren. Niet alleen zult u hierover adviezen krijgen, tevens zullen er door middel van chiropractische technieken verbeteringen worden aangebracht voor het bewegen van uw spieren en gewrichten. Dit zal een soepeler functioneren van uw lichaam betekenen, in het bijzonder van het probleemgebied. Hierdoor zal de overbelasting sneller genezen.

Verder wordt vaak advies gegeven over eventuele oefeningen voor versteviging van het betreffende gebied, waardoor hogere belastbaarheid ervan kan worden gewaarborgd en toekomstige overbelastingsklachten kunnen worden voorkomen.

Maak een afspraak

Jaren tevreden

Al jaren tevreden.

Lees meer


Chiropractie Doetinchem © 2016